Наша куховарня з Юлечкою Кулич. Випуск #1

 ЯЗИК ВАРЕНИЙ

Рецепт: Язик телячий або свинячий приблизно 1 кг, 1   цибулина, 1 морквина, лавровий листок, перець духмяний та чорний перець горошком, можна додати корінь селери,  петрушки  (але не обов’язково), також сіль і китицю кропу.

Спосіб приготування: язик вимити, скласти в банячок з киплячою водою, додати всі овочі та перець горошком і варити на малому вогні приблизно півтора-дві години. Якщо юшка прозора, а язик м’якенький – він готовий. Додайте сіль! Її додають в кінці приготування – це важлива хитрість!  Приправте лавровим листком, духмяним перцем, додайте китицю кропу і варіть ще 10-15 хвилин.

Наступним важливим кроком буде обчищення  язика. Для цього готовий язик вийміть з гарячого бульйону і опустіть в миску з холодною водою на 1 хвилину. Від різкого перепаду температури шкірочка легко зчиститься!  

 ЯЗИК ТУШКОВАНИЙ У СМЕТАНІ

Спосіб приготування:   У глибокій сковароді  розігріваємо невелику кількість олії.  Викласти цибулю, порізану півкільцями, потушкувати до прозорості. Влити одну

склянку сметани та присмачити сіллю і перцем. Довести до кипіння. Додати відварений

язик, нарізаний кільцями товщиною до пів сантиметра. Тушкувати 3-5 хвилин,

доки сметана почне гуснути.

  САЛАТ  З ЯЗИКА

Рецепт: язик відварений – 200 г, огірок квашений – 1 шт., пів цибулини, одне відварене яйце, 3-4 ст.л. консервованої кукурудзи, сіль, перець мелений, зелень та майонез для заправки. Спосіб  приготування: Холодний відварений язик,  квашений огірок та варене  яйце порізати дрібною соломкою, цибулю нарізати півкільцями.   Всі інгредієнти викласти у салатницю чи тарілку, додати кукурудзу, приправити спеціями та майонезом. Прикрасити зеленню.

Смачного!

Слухайте «Нашу Куховарню» у п’ятницю о 16. 30 та в суботу о 10.30. Будемо готувати страви з полуниці й ревеню!

Related posts

Слово Боже на щодень

Короткі віхи свідомого життя. Йосип Парубочий. Вічна пам’ять.

Хресна дорога « Чому плаче Ісус». Радехівська школа мистецтв ім. м. А. Шептицького . Літопис.

Увага: інформаційний сайт ТРК "Радехів" використовує файли cookies. Дізнатись більше