Наша куховарня з Юлечкою Кулич. Випуск #2

БАБУСИНІ  ПИРІЖКИ З РЕВЕНЕМ

Рецепт: 1 склянка теплого молока, 40 г  дріжджів, 2 яйця, 150 г  масла, 150 г цукру ( трохи менше склянки), 5-6 склянок борошна, кілька черешків ревеню.

Спосіб приготування:   розвести до однорідності тепле молоко  з цукром та

дріжджами. Додати яйця та за допомогою вінчика змішати. Поступово влити

розтоплене, не гаряче, масло та замішуючи, додати 3-4 склянки просіяного борошна. Готову розчину залишити на 20-30 хвилин, щоб почала рости. Після цього додати решту   борошна і добре вимісити тісто, щоб відставало від рук.  Накрити рушничком і залишити в теплому приміщенні для наростання (приблизно на 1-2 години). Доки тісто дозріває, ревінь почистити й нарізати   шматочками.

З готового тіста формуємо пиріжки та викладаємо на бритванку. Залишаємо для остаточного дозрівання ще на 10-15 хвилин, змащуємо збитим яйцем. Випікаємо у розігрітій печі 20-30 хвилин при температурі 170-180 градусів.

ТОРТ «ПОЛУНИЧКА» 

Рецепт:  4 яйця, 4 ст.л. цукру, 4 ст.л. просіяного борошна, 1 ст.л. крохмалю, 1 ч.л. розпушувача до тіста.

Для сиркової маси: сир домашній (м’який, з легкою кислинкою та високим

вмістом жиру) – 300-400 г, 1 склянка  молока, пів пачки (25 г) желатину,1 склянка домашньої сметани, пів склянки цукру.

Для желе: 500 мл міцного полуничного компоту, пів пачки желатину та 600-700 г  полуниці.

Спосіб приготування: Білки відділити від жовтків, збити в круту піну, продовжуючи

збивати, поступово всипати тоненькою цівкою цукор,  по одному   додати жовтки, розпушувач, змішаний з борошном та крохмалем і приготувати пишне тісто. Обережно вилити у бритванку діаметром  24 см. Випікати при температурі 180  градусів впродовж 30 хвилин. Готовий бісквіт охолодити та розрізати гострим ножем на два пласти.

Молоко підігріти до 70-80 градусів, поступово розчинити в ньому желатин. Процідити та охолодити до кімнатної температури. Сир пропустити через м’ясорубку або протерти крізь сито. У кухонному комбайні збити сир, цукор та сметану до пишної маси. Продовжуючи збивати, влити молочне желе.

Верхній пласт бісквіту порізати або поламати на шматочки. Дно роз’ємної форми вистелити пергаментом ,  на  цілий корж    викласти  сирковий крем, у який помістити шматочки порізаного бісквіту.  Форму на 20-30 хвилин поставити в холодильник,  щоб сиркова маса застигла. Полуницю порізати   половинками та  викласти по колу  на застиглу сиркову масу. З полуничного компоту і желатину приготувати желе,   охолодити його й залити  верх торта та знову помістити його в холодильник  на  кілька годин.

Замість полуниці можна додати й інші ягоди: чорницю, вишні без кісточок, половинки абрикосів, персиків  або слив.

Смачного!   

Related posts

Слово Боже на щодень

Короткі віхи свідомого життя. Йосип Парубочий. Вічна пам’ять.

Хресна дорога « Чому плаче Ісус». Радехівська школа мистецтв ім. м. А. Шептицького . Літопис.

Увага: інформаційний сайт ТРК "Радехів" використовує файли cookies. Дізнатись більше