Творче слово, дароване Богом.

   Славиться наша Радехівщина талановитими творцями слова: поетами і письменниками, які передають вогонь та біль своєї душі за допомогою художнього слова.15 років тому при Радехівській бібліотеці було створено та діє донині літературне товариство імені Осипа Турянського- іменоване на честь нашого славного земляка ,письменника,уродженця села Оглядів.

  А починалося все так… Одного чудового червневого дня 2006 року завітав  до нас у бібліотеку колишній редактор районної газети,поет,гуморист, член Національної спілки журналістів України   Михайло Іванович Костів.Він зумів запалити те полум’я любові до поетечного слова,яке зібрало та згуртувало творчих і обдарованих людей різного віку,різних уподобань. Але об’єднує їх одне-любов до прекрасно, до рідного краю, до поезії, української мови, до духовного спілкування і творчості.

                В бібліотеці, у читальнім залі

                Стрічаються тут друзі, земляки.

                 Тут дух поезії єднає.

                І Муза всіх їх надихає               

                На неповторні рими і рядки. 

                                                               Люба Микитюк.

У  творчому доробку митців слова і пера- чотири альманахи ” Літературна Радехівщина”більше 100 поетичних та прозових збірок.Виступи по радіо, дописи до газет “Літературна Україна”,”Благовіст”,”Народна справа”,”Наш Радехів”,журналів “Дзвін”,”Діти Непорочної”,”Місіонар”та інші. Літературний корабель на хвилях поетичного океану веде незмінний  капітан Михайло Костів ось уже п’ятнадцять років поспіль. За період своєї  творчої діяльності  літератори пройшли  наповнений  яскравими подіями шлях- теплі і приємні зустрічі- спілкування,творчі ювілеї,презентації авторських збірок,літературні дебюти, патріотичні  читання та участь у всіх заходах міста та громади. Прийшло визнання не лише на Радехівщині,а й в різних куточках  України. Все це завдяки ЗМІ,альманахам, колективним  збіркам, в яких друкуються кращі твори літераторів товариства  ім. Осипа Турянського. Окремі з них відзначені престижними  Міжнародними та Всеукраїнськими преміями.Усім шанувальникам і поціновувачам  поетичного слова є нагода наживо поспілкуватися з митцями у читальній залі Публічної бібліотеки Радехівської  міської ради.Ознайомитися з поетичними та прозовими збірками талановитих  сучасників,які є у фонді нашої книгозбірні та представлені на книжковій експозиції “Літературне  мереживо Радехівщини”.

                   І ось милуються з полиць

                    Їх твори невмирущі,

                    Лише рукою досягнись,

                     Пий з них нектар цілющий.

                                            Лариса Демчук.

Отож, як бачимо, нам  є чим  гордитися. Саме на теренах нашого краю сьогодні маємо  можливість   спостерігати за розвитком  сучасної  літератури та разом із численною  плеядою творців  доторкнутися до справжнього  щирого Слова.

Бібліотекарка читального залу  публічної бібліотеки  Радехівської міської ради  Анна Стадник.

Related posts

Слово Боже на щодень

Короткі віхи свідомого життя. Йосип Парубочий. Вічна пам’ять.

Хресна дорога « Чому плаче Ісус». Радехівська школа мистецтв ім. м. А. Шептицького . Літопис.

Увага: інформаційний сайт ТРК "Радехів" використовує файли cookies. Дізнатись більше