Громадські слухання у Радехові

З метою врахування громадських і приватних інтересів при плануванні і забудові територій міста Радехова, Радехівською міською радою нещодавно у кіноконцертній залі Телестудії Радехів було проведено громадські слухання проекту детального плану території “Обмеженої вулицями Тарнавського-Львівська біля будівлі “Народного дому”.

Проектом передбачається  реконструкція площі Василя Стуса з встановлення фонтану навпроти народного дому, влаштування автостоянки з тильної сторони народного дому та визначення місця розташування Меморіалу “Борцям за незалежність України”, далі паралельно вулиці Тарнавського заплановано влаштування алеї “Небесної Сотні”, книжкового магазину, та каплички “Божої Матері” на місці зруйнованого польського костелу.

Цим планом поки що передбачаються тільки місце розташування об’єктів. Після громадського обговорення план буде затверджено сесією Радехівської міської ради. Тоді імовірно буде оголошено конкурс на проект Меморіального комплексу, алеї Небесної сотні, фонтану, каплички. Але роботи по плануванню запланованої проектом території мабуть розпочнуться уже найблищим часом.

Варто сказати що в часи польської окупації Радехів був повітовим центром, і ця частина міста була адміністративною, адже тут розміщувалися костел, банк, гімназія, український народний дім, польська сокольня та повітова адміністрація, тобто ця частина була міським центром.

Сьогоднішній центр міста в тому часі був базарною площею, по якій в спекотні дні вітер розносив клуби сміття і пилу, і тільки в часи російської окупації цю частину було перетворено на центр міста. Саме тут знаходиться фундамент найстарішого будинку міста, побудованого ще до усіх окупацій. Імовірно, що місто розпочиналося саме звідти…

Related posts

Слово Боже на щодень

Слово Боже на щодень

Фестиваль-конкурс читців та малюнка «Вінок Кобзареві».

Увага: інформаційний сайт ТРК "Радехів" використовує файли cookies. Дізнатись більше