Наша куховарня з Юлечкою Кулич. Випуск #4

СИРНИК З ВИШНЯМИ

Рецепт: 3 склянки борошна, 2 ст.л.смальцю, 300 г масла, 2 ст.л.крохмалю, 11 яєць,  2 склянки цукру, 1 ст.л.розпушувача для тіста, 1 ст.л. оцту, 2 ст.л. какао, 1 літр вишень у власному соці, 1,5 кг домашнього (бажано з незбираного молока) сиру, 1 лимон, 1 пачка вишневого киселю, манна  крупа для посипання.

Спосіб приготування: 200 г масла, 2 ст.л. смальцю та 3 склянки борошна посікти ножем до однорідності, додати 1 ст.л. розпушувача та 1 ст.л. оцту і добре перемішати. 0,5 склянки цукру і 3 яйця збити міксером до пухкої маси, вилити до борошняної суміші та замісити тісто.   1/3 тіста підмісити  з 2 ст.л. какао. Обидві кульки тіста охолодити.

Сир двічі перемолоти до утворення однорідної маси, додати 4 цілі яйця та 4 жовтки,   1 склянку цукру (за бажанням цукру можна додати трохи більше), продовжуючи збивати, поступово вводимо в сирну масу 2ст.л. крохмалю,  1 ст.л. борошна та  100 г м’якого масла, лимон разом зі шкіркою потерти на дрібній тертці і додати в сир. Ще раз добре збити.

4 білки  збити з 1 склянкою цукру в міцну піну і додати до білкової маси 1 пачку киселю.

Дно бритванки застелити промащеним олією пергаментним папером, викласти трохи більше половини білого тіста  і розрівняти його, посипаючи манною крупою. Відціджені вишні викласти на корж  і  знову посипати манною крупою. Зверху затерти коричневим тістом та викласти на нього сирну масу, поверх якої додати масу з білків та киселю і затерти залишками білого тіста. Випікати сирник протягом 1 години за  температури  180-190 градусів. Готовий сирник добре охолодити.

Смачного! 

Related posts

Слово Боже на щодень

Короткі віхи свідомого життя. Йосип Парубочий. Вічна пам’ять.

Хресна дорога « Чому плаче Ісус». Радехівська школа мистецтв ім. м. А. Шептицького . Літопис.

Увага: інформаційний сайт ТРК "Радехів" використовує файли cookies. Дізнатись більше