ІНТЕРВ’Ю З ПЕРЕДОВОЇ

    Слава Україні! Героям слава! Мої вітання шанувальникам радіо «Радехів». Триває героїчний спротив Збройних Сил України  рашистським окупантам. Кожного дня ми з тривогою чекаємо новин  із зони бойових дій, вболіваємо  за наших воїнів, молимося за них, намагаємося підтримати їх бойовий дух і нагодувати домашніми смаколиками.  Звичайно, що для нас, радійників, справжнім святом є кожна нагода поспілкуватися з нашими мужніми захисниками. Сьогодні нам випала можливість поспілкуватися з  воїном  Збройних Сил України під позивними «Депутат».  Прізвища ми назвати не можемо із міркувань безпеки, адже гість нашої програми  нині виконує бойове завдання на сході України, в зоні бойових дій.

  • Ми раді вітати вас зі студії  радіо «Радехів» . Розкажіть, будь ласка,  чого нині  найбільше потребують захисники України на передовій, звичайно крім патронів та снарядів. Які побажання маєте до наших волонтерів?
  • Зараз основна проблема в нас, це – техніка.  Тобто, основна допомога, яка надходить від волонтерів, це запчастини до машин, самі машини. Тому що від самої техніки в нашому підрозділі дуже багато чого залежить. Це є мобільність і швидкість в роботі. На жаль, самі ми не маємо змоги придбати тут все необхідне. Тому багато допомоги зараз надходить саме у вигляді запчастин до бойових машин.
  • Що б ви хотіли порадити  чоловікам, які  готуються вступити до лав Збройних Сил України?
  • Резерви нам потрібні постійно. Щоб постійно приходили нові люди. Але це мають бути люди мотивовані. І, принаймні, хоча б з якимось досвідом. Тому що якщо людина  не готова їхати на фронт, в ці умови, то вона не принесе тут багато користі. Тому якщо хтось відчуває, що не готовий їхати сюди, тоді нехай краще залишається в тилу і допомагає там. А сюди мають їхати мотивовані бійці, які чітко розуміють, на що вони йдуть і що від них очікують. Хоча люди на передовій потрібні завжди. Тому що якими б досконалими не були  техніка та озброєння, без людей це просто  залізо.
  • А про що мріє солдат на війні?
  • Думаю, що мрії у нас всіх однакові:  це перемогти, повернутися до своїх рідних, до своїх близьких, про яких ми пам’ятаємо і думаємо  постійно. Тому що думка і згадка про рідних, про тих, хто забезпечує нам тил, додають нам сили продовжувати нашу боротьбу. А мрія у нас, як і у всіх українців, тільки одна. Це перемогти  і дочекатися миру, щоб живими і здоровими приступити до відбудови нашої держави. 
  • Чи відчуваєте підтримку   населення  східної України?
  • На мою думку, ситуація з підтримкою місцевого населення значно покращилася у порівнянні з чотирнадцятим роком. Бо навіть ті люди, які, можливо, й підтримували росію, зараз на власні очі побачили, що таке «руський мир». Зараз дуже часто люди до нас підходять і дякують за те, що ми їх захищаємо, що стоїмо тут. Ми в свою чергу, людям, які тут залишилися через те, що з певних причин не мали змоги виїхати, намагаємося допомагати продуктами, водою. Ми стараємося  допомагати їм, а вони – віддячують нам підтримкою і добрим словом.
  • А з якими словами ви б хотіли звернутися до населення , яке зараз перебуває  на вільних від окупантів територіях?
  • Потрібно вірити. Вірити в нашу державу, вірити в Збройні Сили України. А ми будемо намагатися  оправдати вашу довіру і не підвести вас. І все буде Україна.
  • Ми дякуємо вам за можливість поспілкуватися з нашими радіослухачами, бажаємо  перемоги і швидкого повернення  додому.
  • Миру Вам усім. Слава Україні.
  • Героям слава!

     Якщо головною мотивацією  російських рашистів у війні з Україною є мародерство та грошова винагорода, то українські воїни, на противагу їм, усвідомлено захищають свою Батьківщину,  свою землю, своїх найрідніших людей.  Наші воїни – це воїни світла. Тому перемога обов’язково буде за нами. І все буде Україна!  Слава нашим захисникам! Слава Україні!  

Related posts

Слово Боже на щодень

Короткі віхи свідомого життя. Йосип Парубочий. Вічна пам’ять.

Хресна дорога « Чому плаче Ісус». Радехівська школа мистецтв ім. м. А. Шептицького . Літопис.

Увага: інформаційний сайт ТРК "Радехів" використовує файли cookies. Дізнатись більше